Uvodna riječ

  Poštovani posjetitelji,

   

  Dobrodošli na web stranicu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

   

  Na ovim stranicama možete pronaći korisne informacije o Republici Hrvatskoj, njenoj bogatoj povijesti, stanovništvu, raznolikoj kulturnoj baštini, gospodarstvu, obrazovanju i društvu općenito.

  Ukoliko ste zainteresirani posjetiti Republiku Hrvatsku naći ćete informacije koje će vas poput virtualnog turističkog vodiča upoznati s najvećim prirodnim ljepotama Hrvatske, prikazati gastronomsku raznolikost i bogatstvo okusa koja se nudi diljem Hrvatske, upoznati vas s kulturnim blagom Hrvatske te vam preporučiti i druge pojedinosti sukladno zahtjevima vašeg posjeta.

  Također, ovdje možete naći konzularne informacije za hrvatske državljane kojima je potrebna konzularna usluga, ali i za državljane Crne Gore koji se interesiraju za reguliranje svog statusa u Republici Hrvatskoj.

  Republika Hrvatska kao članica Europske unije i NATO-a s radošću prenosi svoja prethodno stečena znanja iz pregovaračkog procesa i daje punu podršku euroatlantskom napretku Crne Gore, te zajednički s Crnom Gorom razvija bilateralne odnose na temelju partnerstva i povjerenja.

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske nastoji u suradnji s nadležnim tijelima Crne Gore dodatno jačati dobrosusjedske odnose na svim područjima od zajedničkog interesa. O pojedinim aktivnostima Veleposlanstva možete se informirati na ovoj web stranici.

  Djelatnici Veleposlanstva Republike Hrvatske i ja osobno stojimo vam na raspolaganju za daljnju suradnju u razvijanju dobrosusjedskih odnosa, međusobne suradnje i iskrenog prijateljstva.

   

   

  Srdačno,

  mr. sc. Veselko Grubišić, veleposlanik