Podgorica, 05. lipnja 2020.

    Ministar Grlić Radman u službenom posjetu Crnoj Gori

    Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman posjetio je Podgoricu, 5. lipnja 2020. godine, tijekom dvodnevnog službenog posjeta Republici Crnoj Gori.

    Tijekom drugog dana službenog posjeta, ministar Grlić Radman sastao se s ministrom vanjskih poslova Republike Crne Gore Srđanom Darmanovićem. Obje strane izrazile su zadovoljstvo ovim službenim posjetom, naglasivši pritom njegov doprinos daljnjem produbljivanju i jačanju vrlo dobrih bilateralnih odnosa. Ministar Grlić Radman naglasio je da Hrvatska podupire Crnu Goru na njezinom europskom putu i daljnjem napretku u pristupnim pregovorima te je ponovio spremnost Hrvatske za nastavak pružanja konkretne tehničke pomoći u prenošenju iskustva i znanja iz pristupnog procesa. Ministar je također istaknuo izvrsnu hrvatsko-crnogorsku suradnju u nizu regionalnih inicijativa, Jadranske trilaterale i NATO-a te je iskoristio prigodu da čestita Crnoj Gori treću godišnjicu članstva u NATO-u.

    Ministar Grlić Radman ovom je prilikom ponovno potvrdio važnost koju Hrvatska pridaje politici proširenja Europske unije. „Hrvatska kao zemlja predsjedateljica Vijećem EU stavila je proširenje visoko na listu prioriteta. Naš je cilj bio reafirmirati politiku proširenja i vjerujemo da smo u tome uspjeli“, izjavio je ministar.

    Tijekom posjeta Podgorici, ministar Grlić Radman sastao se i s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem te s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.