Podgorica, 15. siječnja 2020.

  Veleposlanik Grubišić predstavio Program hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije

  Veleposlanik Grubišić je 15. siječnja 2020. godine, na radnom doručku predstavio Program hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije veleposlanicima država članica EU, a poseban gost je bio predsjednik Vlade Crne Gore, g. Duško Marković.

  Veleposlanik Grubišić je u uvodnom govoru istaknuo kako je prije točno 28 godina, 12 država članica Europske zajednice priznalo Republiku Hrvatsku te je podsjetio i na riječi predsjednice EK Ursule von der Leyen, koja je dan ranije istaknula kako je „Hrvatska prošla krvavo ratište da bi danas postala samo srce Europske unije“. Naglasio je i aktivnosti premijera Plenkovića na radu po svim prioritetima, uključujući i proširenje.

  Premijer Marković čestitao je na prvom predsjedanju i u svom govoru istaknuo kako će Crna Gora pojačati napore u ispunjavanju svih obveza iz pregovaračkog procesa, a cilj je dobiti Izvješće o ispunjavanju privremenih mjerila za p23 i p24. U fokusu Vlade i dalje ostaje jačanje institucija i stabilizacija javnih financija.

  Veleposlanik Europske unije u Crnoj Gori, g. Aivo Orav čestitao je Republici Hrvatskoj na preuzimanju predsjedanja te uputio Crnoj Gori poruke vezane uz posvećenije ispunjavanje svojih zadaća.      

  Radni doručak je održan u Centre Ville te je bio izuzetno medijski popraćen uz nazočnost skoro svih medija iz Crne Gore.