Podgorica, 22. prosinca 2019.

Izbori za Predsjednika Republike Hrvatske - objava biračima

Na temelju Odluke o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske i odredbi članka 29. stavka 1. i članka 36. stavka 1. Zakona o registru birača (NN 144/12, 105/15) i Odluke o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Podgorica i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Kotor daju

OBJAVU O PRETHODNOJ I AKTIVNOJ REGISTRACIJI BIRAČA

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Podgorici i Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru moguće je izvršiti:

  • Prethodnu registraciju - birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasovati u Veleposlanstvu ili Generalnom konzulatu,
  • Aktivnu registraciju - birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasovati u Veleposlanstvu ili Generalnom konzulatu,

kako bi mogli glasovati na izborima za Predsjednika Republike Hrvatske, koji će se održati 22. prosinca 2019. godine u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Podgorici ili Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru.

Prethodnu i aktivnu registraciju birača za glasovanje u Crnoj Gori, birači mogu obaviti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Podgorici ili Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru, najkasnije do srijede 11. prosinca 2019. U istom roku birači mogu odustati ili promijeniti svoj zahtjev za prethodnu ili aktivnu registraciju.

Zahtjev za prethodnu i aktivnu registraciju birača podnosi se Veleposlanstvu ili Generalnom konzulatu osobno, poštom, putem faksa ili e-maila skenirano, uz obvezu prilaganja preslike hrvatske putovnice ili osobne iskaznice.

Svi birači mogu do 11. prosinca 2019.  provjeriti svoj upis u registar birača u Uredima državne uprave u RH, u diplomatskim misijama i konzularnim uredima RH i putem online sustava e-Građani, te zatražiti izmjene eventualnih pogrešnih podataka.

Zahtjev za aktivnu registraciju ne moraju podnijeti birači, kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske, osim ako žele glasovati na području druge diplomatske misije ili konzularnog ureda, različitog od adrese na osobnoj iskaznici, tj. od adrese koju su prijavili hrvatskim tijelima ili ako žele glasovati u Republici Hrvatskoj.

Kontakt: croemb.podgorica@mvep.hr ili tel: (+382) 20 269 760
kotor@mvep.hr ili tel: (+382) 69 365 860

OBJAVA BIRAČIMA

ZAHTJEV ZA AKTIVNU I PRETHODNU REGISTRACIJU
ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD AKTIVNE REGISTRACIJE
ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD PRETHODNE REGISTRACIJE
ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA AKTIVNE REGISTRACIJE
ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA PRETHODNE REGISTRACIJE

 
Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana