Podgorica, 30. lipnja 2020.

Veleposlanik Grubišić i veleposlanik Weber izvršili ceremoniju primopredaje predsjedanja Vijećem EU-a u Crnoj Gori

Posljednji dan EU2020HR-a, 30. lipnja 2020. godine, veleposlanik RH Grubišić i veleposlanik SR Njemačke Weber simbolično su izvršili primopredaju predsjedanja Vijećem Europske unije u Crnoj Gori.

Ceremoniji primopredaje prisustvovali su ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović, savjetnice za vanjsku politiku predsjednika Đukanovića i premijera Markovića te veleposlanici država članica Europske unije i glavni pregovarač Crne Gore s Europskom unijom Aleksandar Drljević.

Ceremonija je održana na pješačkom mostu iznad rijeke Morače u središtu Podgorice, gdje su se veleposlanici, njemački s jedne strane, a hrvatski s ostalim uzvanicima, s druge strane mosta našli na sredini. Veleposlanik Grubišić simbolično je predao zastavu EU njemačkom veleposlaniku. U prigodnom obraćanju podsjetio na postignute rezultate HRPRES-a, u odnosu na Zapadni Balkan, poglavito Crnu Goru. Istaknuo je važnost njemačkog predsjedanja u ovom trenutku za EU kada se nastavlja boriti s ekonomskim posljedicama korona krize.

Veleposlanik Weber pohvalio je i ocijenio EU2020HR uspješnim, unatoč izrazito teškim okolnostima u kojima se odvijao. Izrazio je želju za nastavkom takvog uspješnog predsjedanja i daljnjim napretkom Crne Gore.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana